برجهای مکنده آلودگی هوا ابداع یک مخترع خوشذوق چینی است، این ساختمانها پس از پاکسازی و تصفیه هوا، آلودگی هوا را به سنگهای قیمتی تبدیل میکنند.
ایده این ساختمانها را طراح معروف دن روسگراد داده است، او میگوید بیشتر عمر خود را در شهرهای آلوده سپری کرده است و نتوانسته هرگز رنگ آبی آسمان را ببیند، حالا تصمیم دارد مردم را از شر آلودگی خلاص کند.
این برجها که به جاروبرقیهای غولپیکر شهرت پیدا کردهاند، 23 فوت ارتفاع دارند و هر کدام از آنها میتوانند میلیونها متر مکعب از هوا را در چند ساعت پاکسازی کنند.
این برجها در اواخر سال 2016 میلادی به صورت آزمایشی در پکن پایتخت چین قرار گرفتهاند، شهری که به عنوان یکی از آلودهترین نقاط دنیا مشهور است و سالانه بسیاری از مردم به خاطر آلودگی و ذرات سنگین در هوا جان خود را از دست میدهند.
هوای اطراف این برجها در پکن 55 درصد نسبت به گذشته تمیزتر شده است. از کربن استخراجشده از آلودگی هوا در فیلترها فشرده شده و تبدیل به جواهرات گرانقیمت میشود.
بسیاری از خانوادهها زیر فشار فرزندانشان بسیار زودتر از موعد تلفن هوشمند در اختیارشان قرار میدهند، توجیه آنها حضور در عصر تکنولوژی و زندگی متفاوت و خواستههای جدید نسل امروز است.
اما به نظر میرسد بنیان گذار مایکروسافت رویکرد دیگری داشته باشد، بیل گیتس در مصاحبهها با مجله میرور گفته به کودکانش تا سن 14 سالگی اجازه استفاده از تلفن همراه را نداده است.
بیل گیتس میگوید فرزندانش مشابه هم نسلهایشان به او شکایت میکردند که میخواهند با تلفن همراه کار کنند اما او زیر بار نمیرفت.
او سه فرزند دارد که هر سه هم اکنون بیش از 14 سال سن دارند، حالا مشخصاً این امکان برای آنها فراهم است تا وارد دنیای تکنولوژی شوند اما انگار آنها همچنان آزاد به انتخاب نوع تلفن همراه نیستند، همچنین همسر بیل گیتس از سال 2010 اجازه ورود محصولات اپل به خانهشان را نمیدهد.
البته بیل گیتس در سال 2013 گفته بود فرزندانش علاقهای به خرید محصولات اپل ندارند.
هنوز محققان نتوانستهاند برای درمان کودکان برزیلی بدنیا آمده با ویروس زیکا راه حل درمانی پیدا کنند و این کودکان برای تمام عمر با معلولیت جسمی و ذهنی مواجه شدهاند.
خطرناک بودن این بیماری باعث شده تا دانشمندان به دنبال راه حلی قطعی برای مبارزه با این ویروس از طریق کنترل و نابود کردن پشه ناقل آن باشند.
اکنون در فلوریدای ایالات متحده بیم از تولد هزاران پشه ناقل زیکا وجود دارد و کارشناسان در نظر دارند حدود 20 هزار پشه نر را توسط باکتری یا اشعه به نحوی تغییر ژنتیکی دهند که این پشهها نوزادان از تخم خارج شده خود را بکشند تا به این ترتیب مانع از سرایت این بیماری و گسترش آن در قاره آمریکا شوند.
براساس تحقیقات پشههای ماده حامل اصلی و انتقال دهنده ویروس زیکا هستند و به فرزندان خود این بیماری را منتقل میکنند و هم اکنون نیز موج جدیدی از پشههای ناقل ویروس زیکا در قاره آمریکای شمالی جولان می دهند.
این پشهها شرایط مرطوب آب و هوایی را دوست دارند و به سرعت در محل تکثیر میشوند، اکنون گروههای بسیاری از مردم و گروههای داوطلب به سم پاشی و از بین بردن پشهها در مناطق آلوده میپردازند، اما از طرف دیگر موج جدیدی از پشهها در آستانه تولد هستند.
به جز این راه حل ژنتیکی کارشناسان در نظر دارند از نسل جدیدی از آفت کشها نیز استفاده کنند که حاوی نوعی باکتری است و پشههای ناقل بیماری را از بین میبرد، اما برخی از سازمانهای جهانی از جمله FDA در خصوص عوارض ناشی از استفاده از این آفت کشها هشدار دادهاند.
سازمانهای جهانی بیم از این دارند که استفاده از آفت کشها باعث آسیب رسیدن به محیط زیست و سلامت انسانها شود و در دراز مدت مشکلات جدیدتری را به وجود آورد.
نهادهای جهانی خواستار جداسازی بین نابود کردن ویروس و حشره ناقل هستند و توصیه میکنند در گام اول ویروس نابود شود، اما در راهکارهای کنونی مبارزه با زیکا نسل حشره ناقل این ویروس به نام Aedes aegypti نیز کاملاً نابود میشود.
کارشناسان مقابله با ویروس زیکا امیدوار هستند هر چه سریعتر به یک راه حل قانونی برای استفاده از شیوههای جدید مبارزه و نابود کردن ویروس زیکا و پشه ناقل آن دست پیدا کنند تا بتوانند از ابتلای انسانهای بیشتر به این بیماری جلوگیری کنند.
به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بر اساس آخرین اطلاعات ایستگاههای سنجش کیفیت هوای تهران، وضعیت کیفی هوای تهران در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس است. این جمله شاید پر تکرارترین جمله خبری چندساله اخیر کشور و بویژه پایتخت است.
چرا شیشه پنجره ی اتومبیل نقطه های مشکی دارد؟
معرفی ساعت هوشمند تایمکس؛ مجهز به GPS و عمر باتری 25 روزه
پایان همکاری 13 ساله ویل فرل و آدام مک کی
اسلحه انحصاری بازی Destiny 2 به واسطه یک باگ در دسترس تمام بازیک
سایت ماه اسکین طراح قالب وبلاگ رایگان با امکانات عالی