', peelImage : 'http://rozup.ir/up/nightskin/Documents/peel_image.png', clickURL : 'http://danestanivasargarmi.parsiblog.com/', gaTrack : true, gaLabel : '#1 Stegosaurus', autoAnimate: true, debug : false }); });
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اسیدهای تولید شده پس از شکستن شدن شکر باعث نابودی مینای دندان میشود.

بیست دانستنی درباره دندان

1 –    مراقب گاز گرفتن (کنگ زدن) خود باشید: مینای دندان -سخترین ماده بدن انسان- از گلوله (مرمی) مسی سخت تر و از چنگال (پنجه) فلزی ضد زنگ کمی نرم تر است.

2 –    به مرور زمان ترک (شکاف) های ریزی روی مینای دندان ایجاد میشود، این شکافها فشار ایجاد شده در وقت جویدن را خنثی کرده و از شکسته شدن دندان جلوگیری میکنند. مهندسین فضایی در حال مطالعه این خاصیت هستند تا با استفاده از آن بتوانند سفینه های فضایی قویتری بسازند.

3 –     با این وجود دندانهای شما همیشه نمیتوانند در برابر جمعیت طبیعی باکترهای موجود در دهانتان پایداری کنند. این باکتریها اسیدهای ترشح میکنند که کلسیم و فسفات مینای دندان را از بین برده و باعث کرم خوردگی دندانها میشود.

4 –     اگر به علاقمندان شیرینی برنمیخوره: این اسیدها محصول جانبی تجزیه شکر موجود در غذای روزانه شماست که توسط باکتریها در  داخل دهان شکسته میشوند. هر چه شکر خالص تر باشد، زودتر تجزیه میشود. در گذشته که شکر خالص وجود نداشته است، کرم خوردگی دندان به ندرت اتفاق می افتاده است.

5 –     فلوراید از پوسیدگی دندان جلوگیری مینماید. این ماده از اتلاف مواد معدنی موجود در مینای دندان جلوگیری مینماید و جذب کلسیم و فسفات را از بزاق دهان سهولت میبخشد.

6 –     در سال 1945، شهر گرند رپید واقع در میشیگان آمریکا اولین شهر در سطح دنیا بود که فلوراید را به آب آشامیدنی اضافه نمود. دو سوم جمعیت آمریکا فعلن از آب دارای فلوراید استفاده میکنند.

7 –     مرحله بعدی مبارزه با کرم دندان؟ آقای جفری هیلمن، استاد بازنشسته زیست (بیولوژی) دهان دانشگاه فلوریدا، با استفاده از مهندسی ژنتیک نسخه جدیدی از باکترهای دهانی تولید کرده و آنها را روی برخی داوطلبان به آزمایش گذاشته است. نسخه جدید این باکتریها مقدار کمتری اسید تولید میکنند.

8 –     باکتری جدید یک انتی بیوتیک ضد اس. میوتان های S. mutans دیگر نیز ترشح میکند. این انتی بیوتیک سایر باکتریها را از بین برده و به این طریق تمام دهان را پوشش میدهد.

9 –      پژوهشگران در دانشگاه ییل و نیویورک یک باور مردمی را به اثبات رسانیده اند: هر چه تعداد فرزندها بیشتر باشد مادران دندان های بیشتری از دست خواهند داد.

10 –  دلیل؟ زنان حامله به خاطر تغییرات هورمونی دوران بارداری بیشتر مبتلا به ورم لثه میشوند و این باعث میشود که لثه ها مقاومت کمتری در مقابل عفونت داشته باشند.

11 –  در قرن هیجدم میلادی، زنان اشرافی انگلستان شروع به پیوند دندان کردند و این کار علاقمندان زیادی بخود جلب نموده بود.

12 –  همممم، شایدم نه آنقدر. نکنه گناه از دندان پزشک باشه؟ آخه اکثر این جراحی ها ناموفق بود و از همه بد تر، دندان پیوند شده اکثرن بیماری سفلیس را با خود به عنوان هدیه همراه داشته.

13 –  رشد دندان در هفته ششم زندگی، در داخل رحم آغاز میشود. دندانها بسیاری از مواد جذب شده در دوران بارداری را در خود نگه میدارند. با استفاده از این خاصیت، دانشمندان سالها بعد از تولد با استفاده از مواد موجود در دندان، میتوانند تغذیه و محیطی که مادر و جنین در آن بوده اند را دریابند.

14 –  به همین خاطر، موباتن MoBaTann، یک بانک دندان در نروژ، قصد جمع آوری یکصد هزار دندان افتاده ی اطفال را دارد تا با استفاده از آنها رابطه بین آلودگی هوا و بیماری های مختلف را مطالعه نماید.

15 –  گاهی اوقات سلول های بنیادینی Stem cells که تبدیل به دندان میشوند در جاهای وحشتناکی رشد میکنند. چنین سلولهایی باعث ایجاد تومورهای (غدد) به نام تراتوماس teratomas میشوند. چنین تومورهای میتوانند علاوه بر دندان حاوی مو، استخوان و سایر حجرات نیز باشند.

16 –  اولین دندانها شاید 500 ملیون سال پیش در گلوی برخی ماهی های بدون فک ایجاد شده باشد. همانند دندانهای دهانی، این دندانها نیز برای خرد کردن غذا استفاده میشدند.

17 –  دندان  برخی ماهی ها هنوز در گلویشان رشد میکند. یک نمونه از این ماهی ها بنام سچلیدز Cichids در دریاچه ملوی Lake Malawi واقع آفریقای شرقی زندگی میکند.

18 –  با مطالعه این ماهی ما (سچلیدز)، دانشمندان توانسته اند گروه ژنهایی کلیدی ای که در ساخت دندان تمام حیوانات نقش دارند را پیدا کنند. شناخت این ژنها میتوانید به مهندسی ژنتیک دندانها در انسان نیز کمک نماید.

19 –  مهندسی ژنتیک دندان شاهکارهای قابل ذکری داشته است. سال گذشته (2009) خانمی در

دندانهای ماهی سچلیدز در گلوی آن قرار دارد.

ایالت میسیسیپی آمریکا، اولین فردی بود که در ایالات متحده تحت جراحی  تبدیل استخوانی-دندانی قرنیه چشم osteo-odonto-keratoprosthesis قرار گرفت. این خانم بینایی خود را به خاطر مشکلاتی که در قرنیه چشمش ایجاد شده بود از دست داده بود. در این جراحی، یک دندان کشت شده را حجاری نموده و آنرا تبدیل به قابی برای یک لنز کوچک کرده و سپس آنرا داخل چشم قرار میدهند.






تاریخ : جمعه 96/9/24 | 1:33 عصر | نویسنده : mohamad davodi | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
لطفا از دیگر صفحات نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By M a h S k i n:.